177

Τελικά η γενιά του Beat θα είναι πάντα μέσα μας. Ομως το beat του «My You» δεν είναι απλή περιπέτεια του μυαλού, αλλά η περιπέτεια της ταυτότητάς μας, στην αναζήτηση της δικής μας ξεχωριστής «φωνής» στον κόσμο. Το άλλο μας μισό ή ακόμα και ο εαυτός μας –το τέλος θα δείξει– μέσα από χαμένες ή κερδισμένες κινηματογραφικές μάχες αχαλίνωτου και τρυφερού πάθους, μέχρι τους τίτλους τέλους.

Ο Άρης Σομπότης φαίνεται να αναζητά με κινηματογραφικό πάθος και μέσα από μια «σελιλόιντ» διαδρομή, τους άλλους ομοϊδεάτες «πολεμιστές του φωτός».  Επαναστάτες με αιτία, ενάντια σ’ ένα κόσμο όπου δεν βλέπουν πια τον εαυτό τους. Επαναστάτες του «αυθεντικού» μέσα σε ένα κόσμο όπου τίποτα δεν φαίνεται ν’ αλλάζει.

Εδώ, ο γνήσιος ηλεκτρονικός ήχος συναντά και οραματίζεται το μέλλον, έχοντας σαν σημείο αναφοράς τις ρίζες της Beat και Rock  μουσικής αλλά και μια αναπάντεχη συνάντηση με την Αμερικάνικη λογοτεχνία. Ο Τζακ Κέρουακ μας κλείνει το μάτι απ’ τη γωνία και συμπλέκεται με τους εμπνευσμένους στίχους της Νατάσας Μανίτσα, ενώ μέσα από μια ambient νότα με μυρωδιά 50’s «σκηνοθετεί» με τη ματιά του Άρη Σομπότη ένα πραγματικό δρώμενο και μουσικό τοπίο, που έχει και όνομα, ήχο και εικόνα.

Ίσως γιατί το “My You” του Άρη Σομπότη κρύβει από πίσω του και τις ξεχασμένες σπουδές της Αγγλικής Λογοτεχνίας και όλη τη θεατρική και σκηνοθετική θητεία στον κόσμο της εικόνας, αλλά και το δικό του αυθεντικό ήχο, στη μεγάλη μουσικο-θεατρική περιπέτεια της δικής του συνείδησης, στην αναζήτηση της δικής του αλήθειας. Μια συνάντηση με το μέλλον, που περνάει απ’ την κλασική αμερικάνικη ροκ, για να «σκηνοθετήσει» παραδόξως και να ανοίξει την πόρτα στην «Βρετανική» New Age Electronic Rock σκηνή της Αθήνας.

Ένα είναι σίγουρο. Το μέλλον περνάει από εδώ και μετά από αυτό το μουσικο-θεατρικό δρώμενο, οι τίτλοι τέλους μπορούν άνετα να έχουν τη φωτεινή προειδοποίηση: “Back to the Future”.

My You teaser

Πρεμιέρα του MY YOU στο www.kissmygrass.com στις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Χορηγός επικοινωνίας:

kissmygrass

Σύντομα διαθέσιμο εδώ:

music-retailers